Familj och vänner

Rädslan över att inte passa in har idag varit en tanke som kommit och gått. Jag är så rädd att inte passa in att jag lägger ner energi på att passa in. Jag gör saker som jag inte alls behöver för att passa in bland mina vänner och i min familj. Jag hjälper dem mer än jag behöver och vill helst sopa den väg de skall vandra. Till vilken nytta kan de tycka, de gillar mig lika mycket som jag är när jag är den jag är. Jag är ändå lika betydelsefull.

Jag har inte varit så säker att jag har så fin familj och fina vänner som jag faktiskt har. När allt mörker kvävde de ljus jag sett, kom de och min familj till mig som en helt ny sol och bröt det mörker jag befann mig i. Jag fick tårar i mina ögon när jag hörde deras röst och grät efter att jag talat med dem. Det var som att 60 av de 100 stenar som tyngde mitt bröst försvann.

De tyngsta stenarna verkade försvinna med deras röster. Det kändes efter att de pratat med mig som att det bara fanns 40 små stenar kvar som jag själv kommer att orka flytta åt sidan. Den energi de gav mig gjorde sådan skillnad att känslan mellan hopp och förtvivlan ändrades till nytt hopp. Min fina familj har lyft mig varje dag. Älskade K genom att besöka mig i stort dagligen. Mina vänner genom att ringa mig då och då. L&M, T, T, T och J visar en sida jag inte förstått alltid funnits där. Omtanke så stor!

De kan aldrig ersättas för det de gjort och gör för mig, men jag tror inte de ställer det kravet på mig heller. De vill att jag skall komma hem och vara den jag alltid varit för dem. Inge mer och inge mindre.
Bara fortsätta vara pappa, K;s man, bror, son och mina vänners vän. Alla älskar mig för den jag är och inte för vad jag kan vara.  Ingen har någonsin visat missnöje med mig, varför inte bara förstå det och vara den jag faktiskt är.

De egenskaper som jag har om jag sätter mig i en stol är lika betydelsefull som om jag byter fönster eller hjälper dem bära tunga möbler. Jag är väldigt säker på att de tycker om mig för att jag är snäll, förstående, ”klok”, rolig, klurig, fumlig, öppen mm. Om någon hjälper mig byta däck på E4;an blir de inte min bästa vän för det.  De blir det för att jag har en kärleksfull känsla till dem.

Min familj är den finaste familj som finns. Mina bästa vänner är de bästa vänner som finns.
De är precis vad de är genom att finnas till. Jag gör skillnad på vänner och bekanta. Min familj och vänner finns i mitt hjärta. Mina bekanta får bara höra om det jag har i hjärtat.

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera