Ångest på gott och ont!

Jag har funderat på ångest och varför den uppkommer. Sen hur jag skall göra för att bli av med den. Ångest har ALLA människor, och det är en ruskig tur. Annars skulle vi kunna göra vad som helst utan ”ågren” som det kallas. Men ibland är ångest på gott och ont. De som har mer ångest kanske är med empatisk än andra?

Ångesten kan utlösas av bland annat skam och skuld. Ångesten är väldigt jobbig för en del människor, vissa får den efter att de druckit alkohol då oftast som skamkänsla, en del fortsätter att dricka för att bli av med den. En del blir missbrukare av narkotika på något sätt. Men inget av det kommer att hjälpa, bara stjälpa. Ett typiskt tecken på den är ilska, värk, ont i magen, trött, deprimerad, stressad, frånvarande, uppgiven, hypokondrisk, kontrollberoende, dålig tillit på sig själv, tror saker som inte stämmer, och mycket mer som gör det till ett hinder att leva normalt.

Ångest är något som finns i vårt arvsanlag och man behöver inte backa långt bak för att se den symtomen på förstärkt ångest finns hos andra i samma släktled. Men det innebär inte att det är en sjukdom, eftersom alla har den, men vissa får en mycket högre känslighet för den. Mår man dåligt av ångesten och känner att man inte kan kontrollera den, borde man söka hjälp för den. Plåga dig inte själv med att bära på den.

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera