Stressen som är onödig.

Dagens nöt att knäcka är att förstå hur jag kan påverka min situation till något som inte känns stressande eller skrämmande. När jag blir medveten om att jag stressar eller känner oro kan jag stanna upp och fråga vad det är som gör mig stressad och orolig. När jag förstår vad som ger mig den känslan eller reaktionen kan jag tänka efter om det är rimligt att jag känner eller reagerar som jag gör.

De gånger jag stannar upp och tänker efter märker jag hur banal orsaken oftast är. Det händer att jag rent saknar vettig orsak till mina reaktioner. Tanken som påverkar mina känslor har bara kommit till av att jag tror så mycket och förutsätter detta.

Ett exempel är att dagen är varm och solig, mycket bin i luften och på de flesta blommor. Jag tycker detta är skrämmande och försöker se alla bin som finns. Hur många finns det i luften på en dag? 1, 10, 100, 100 000000? Kommer jag att se alla? Kommer alla att landa på mig? Kommer alla bin troligen sticka mig? Kommer någon att ens sticka mig? Vad är sannolikheten att ett sticker mig?

Hur många gånger har ett bi stuckit mig? Få se, just nu är statistiken 2 på ca 4560 dagar det finns bin att vara rädd för, vi säger att det finns 456 000000 bin dessa dagar tillsammans att hålla koll på och 455 999998 av dessa flög bara runt, ett av dessa bodde i ett dike och ett råkade hamna inomhus på min fot. Det blir 4558 dagar av onödig oro och 455 999998 bin att hålla koll på. Ganska onödigt att ens fundera på det, eller?

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera